ABC hadde GULLTAGGENS beste stand - HRM bisto under arrangementet.

Finn Kolderup, HRM Group, har lang fartstid fra Norges Varemesse og vært ansvarlig for blant annet Reiselivsmessen. Han har nylig bistått  ABC Startsidens med deres svært vellykkete stand under GULLTAGGEN.

Trenger du bistand under forberedelsene til din neste messe?

Ta kontakt med Finn på 905 08 898 eller post@hrmgroup.no.

 


 

ARTIKKELEN ER SAKSET FRA KAMPANJES nettsider.

Denne uken har stått i digitalmarkedsførernes tegn med den store internettkonferansen Gulltaggen og på messeområdet er det tydelig at det er bedre tider i markedet for internettreklame. Flere av Gulltaggen-sponsorene har tråkket ordentlig på gassen når det gjelder å utforme sine stander og både ABC Startiden, VG og Finn er alle oppe med svært kreative konstruksjoner.

- I år tar vi i. Vi ønsker å vise bredden og at vi i tillegg til en førsteside også har andre typer produkter, sier markedssjefen i ABC Startsiden, Sissel Eng, til Kampanje.

ABC Startsiden har tatt det gjeveste sponsoratet på årets konferanse og har bygget en oljeplattformlignende stand med fire ben, stålkonstruksjoner og et Norges-tårn i midten. Markedssjefen vil ikke tallfeste hvor mye penger selskapet legger igjen på årets konferanse. Men etter det Kampanje kjenner til ligger prisene på de største sponsorpakkene på mellom 250.000-300.000 kroner. I tillegg raser det fort på en 100.000 kroner når heftige stander skal settes opp.

- Det vi kan si er at det er betydelig mer enn hva vi har gjort tidligere, men så er det også et jubileumsår. ABC Startsiden er 15 år som selskap og vi jobber med profilen vår. Vi kommer til å friske den opp i løpet av året. Vi skal fremstå som både oppdaterte og tidsriktige, sier Eng.

- Er i vekst
ABC Startsiden har de siste årene vokst fra en omsetning på rundt 50 millioner kroner til rundt 130 millioner kroner som også var omsetningen i 2009. Salgsdirektør i ABC Startsiden, Fredrik Green, mener markedet nå er på full fart på vei tilbake.

- ABC Startsiden har klart seg trygt i mange år, men vi har vært bevisste på å holde en lav profil. Vi fortsetter i samme tempo som før og vi er i vekst, sier Green.

Green sier ABC Startsiden kjenner seg igjen i tallene som bransjestatistikker som INMA og MIO har lagt frem for utviklingen så langt i år. Den har ligget på rundt 10 prosent.

- Ja, vi kjenner igjen tallene og er spente på mars. Det vi kan slå fast at markedet har snudd, selv om det alltid er skummelt å avblåse faren. Men ser vi på alt det som skjer på Gulltaggen i år merker man forskjellen, sier han.

Var i krise
Dermed er det mye som tyder på at den norske internettomsetningen er på full fart fremover igjen etter å ha gått på en solid smell under finanskrisen. Selv om totalmarkedet vokste under krisen som følge av særlig Finns satsing på merkevareannonser, opplevde nær sagt alle de største nettstedene en nedgang i omsetning og et rabattjag som nærmest halverte prisene på internettreklame.

Men det er lite som tyder på prispress og fallende inntekter på årets Gulltaggen-konferanse. Standene imponerer også INMA-sjefen Anders Wilstedt som mener satsingen fra sponsorene er uttrykk for at det er mer penger i bransjen.

- Det er veldig «kul» at man har satset. Da jeg kom inn i hallen i går tenkte jeg wow, så ja. Det er mer penger i bransjen. Nå ser aktørene at markedet vokser og at det lønner seg å investere, sier Wilstedt til Kampanje.

Banker tv
For internett begynner å bli en stor kanal. Ser en på oversikten til IRM, er det bare dagspresse som slår nettomsetningen. Nett banker til og med tv.

Til Kampanje kan INMA-sjefen fortelle at de samlede tallene for all internettomsetning det være seg merkevarereklame, rubrikk, søk, katalog, spill og web-tv så kommer totalomsetningen til å ligge et sted på mellom 4,1 og 4,2 milliarder kroner.

- Sammenligner vi tallene med 2009 så var veksten på 17,5 prosent. Det er bra, sier Wiltsted.

Dermed styrker internett posisjonen som den neste største markedsføringskanalen, kun slått av dagspresse.

Fall i billettsalg
Eneste minuset er at billettsalget har gått tråere i år sammenlignet med i fjor. I 2010 endte på besøkstallene på rundt 1.900, mens INMA i år regner med rundt 1.500 i salen.

- Hva skyldes nedgangen?

- I fjor kom det et 100-tall mennesker bare for å se på Richard Branson. Det er ingen nedtur med 1.500 mennesker i år. Det føles også riktigere at det i år er folk som er oppriktig interessert i digital markedsføring, sier Wilstedt.

Knut Kristian Hauger


 

HRM Group AS
Fornebuveien 1A
Postboks 405, 1327 LYSAKER

E-post:post@hrmgroup.no