Magnes Frimodige Påskehjørne - Gode og onde ånder i påskefjellet

Fjolls til fjells

Jeg har mer enn nok med medias dekning av Ari Behn i dette livet om jeg ikke må høre om eskapadene han hadde i et tidligere liv. På tide å flykte til fjells?

 Det er umulig å ikke bli en smule fascinert av det okkulte ekteparet i Lommedalen og deres omgangskrets. Ari Behn og partner in crime, Per Heimly hjemsøker for tiden NRK i beste sendetid. Her for en stund siden var herrene i USA hvor de involverte seg i seanselignende aktiviteter og mystiske hypnoseopplegg. Ari Behn kunne rapportere at Per Heimly hadde myrdet ham i et tidligere liv. Noen synes kanskje at Heimly burde få en sjanse til. Mange mener mye om hr. Behn, eksempelvis Dagbladets lesere. I en nylig avstemning mener 75% at ”Ari og Per” er dårlig bruk av lisenspengene.

Første gang jeg virkelig fikk øynene opp for det subversive element hos Ari Behn var i 2002. NRK viste det tradisjonelle innslaget om kongefamiliens like tradisjonelle påskeskirenn ved Sikkeldalssetra. Mens resten av den rojale familie hadde ekvipert seg med tradisjonelle, fornuftige, sosialdemokratiske turplagg, stilte Ari Behn med nikkers, klassisk V-genser, skjorte og slips, altså en dandy eller laps i løypene. Lenger vekk fra Einar Gerhardsen, idealtid, anorakk og appelsin gikk det rett og slett ikke an å komme.

Jeg synes dette var forfriskende, interessant og noe nytt. Nå har jo ikke Ari Behn nøyd seg med å gå opp nye spor i påskefjellet. Det okkulte ekteparet fra Lommedalen turnerer lysfontener, engler og åndevesener så vi alminnelige unnasluntrere og sengevætere mister pusten. Men kanskje har vi godt av å bli minnet om den åndelige dimensjon og de esoteriske mysterier, særlig nå som påsken står for døren? Påske kommer fra det hebraiske pesach som betyr å gå forbi. Dette handler om Guds ti plager over det egyptiske folket fordi faraoen nektet israelittene å forlate landet. Den tiende plagen var en engel som skulle drepe landets førstefødte sønner. Men Gud hadde advart israelittene. De strøk blod fra offerlam på dørstolpene og dørbjelkene, og da engelen så dette, gikk han forbi. Ganske skumle saker, og jeg håper inderlig at slike himmelske hit men ikke inngår i pensumet på engleskolen.

Julen varer helt til påske, og mens julens egentlige innhold ligger i glasset, kan vi fylle påsken med det innholdet vi selv velger. Noen blir hjemme og nyter våren i stille bygater, noen pusser opp båten og andre igjen drar til fjells. Til sine mountain lodges. For den erkenorske fjellhytta med utedo og ikke-innlagt vann er snart et saga blott. Nå skal det være apartments og gjennomstylede hytter med nett-tilgang, helikopterplass og sofa fra Studio Slettvoll. Før vi vet ordet av det blir det dress code i løypene. V-genser med skjorte og slips, kanskje?

Vend i tide, det er ingen skam å snu.

Magne Johannessen


 

HRM Group AS
Fornebuveien 1A
Postboks 405, 1327 LYSAKER

E-post:post@hrmgroup.no