From Snåsa with love

Det ekstraordinære er det nye ordinære.

Året kreker seg inn i sine siste måneder. Jeg leser om kongerikets forbruk av medisiner, og det er ikke lystig lesning. I følge statistikk fra Legemiddelverket har kolesterolsenkende midler øket med 2223 % fra 1996 (du leste riktig), Paracetamol har økt med 100 %, SSRI (lykkepiller) økte med 156 % og sovemidler med 355 %.

Det er et under at vi er i live og at vi i det hele tatt klarer å komme oss opp om morgenen.  Statistikken tegner et bilde av en deprimert nasjon med søvnproblemer og et blodtrykk som en oljeplattform faretruende nær en blow-out. Her er det ingen vits å glede seg til jul. Sannsynligvis er vi døde eller innlagt hele bunten før første søndag i advent.

Ikke rart at det går til helvete med den oppvoksende generasjon, heller.  Overbekymrede halv- medisinerte foreldre utstyrer barn med hjelmer og knebeskyttere og skjermer dem fra alt det vonde og vanskelige, inkludert klatrestativer og slå-ball. Filosof Øyvind Kvalnes bruker betegnelsen bomullsbarn.

Her må noe gjøres. Nei, vent litt, det er vi jo allerede i gang med. Siden livet er så vanskelig at vi trenger samtaleterapi og støttegrupper bare trikken er forsinket, vender vi oss mot det alternative, det okkulte og det ekstraordinære.  Det holder ikke lenger bare med globoid. Den første alternativmessen i Norge ble arrangert i 1993. Da kom det 4000 besøkende. I dag arrangeres det årlig rundt 50 messer med cirka 100 000 besøkende.  Det britiske mediet Lisa Williams har solgt ut to Grieghaller, to Olavshaller og to fulle saler i Oslo konserthus. Norge er hennes største marked, har hun uttalt til VG. Vi oversvømmes av klarsynte, spå-tjenester, healere, homøopater og hva det nå heter alt sammen. Det er en hel bunch av varme hender som grafser etter lommebøkene våre. Mental Helse forteller om klienter som opparbeider seg gjeld i hundretusenkroner-klassen fordi de er avhengig av spå-tjenester. Verdens største produsent av homøopati-piller, det franske selskapet Boiron, omsetter for over 4 milliarder kroner.

Vi har mistet tilliten til de statlige direktiver og anbefalinger. Her er min private teori: Etter at Gjørv-kommisjonen la fram sin dystre lesning, var det mange som fikk mistanken bekreftet. De som er involvert i styre og stell, er en gjeng med depraverte ansvarsløse sengevætere som knapt klarer å diktere handlelisten til neste besøk i Rema 1000. 

Da er det bedre å rette sine bønner, sin fortvilelse og sin smerte til det gode mennesket fra Snåsa, søke trøst hos en avdød ektefelle eller korrigere sjelens astrallegeme. Hvis du vil gå videre kan du fordype deg i tankene til det okkulte ekteparet i Lommedalen, for tiden i eksil i London. Ari Behn mener at han har levd mange liv, og det er like før prinsesse Märtha Louise inkluderer doktorgradskurs i åndemaning på Engleskolen.

Tror du jeg overdriver? Vel, Joralf Gjerstad har allerede har fått Kongens fortjenestemedalje i sølv.

All denne interesse for det okkulte, for det alternative, for medier, for samtaler med engler, ånder og de døde, er det ikke litt trist? Behøver vi å tro så mye på et liv etter døden? Kan vi ikke heller tro på et liv før døden?

Magne Johannessen


 

HRM Group AS
Fornebuveien 1A
Postboks 405, 1327 LYSAKER

E-post:post@hrmgroup.no