MAGNES HJØRNE

LIV OG RØRE

Veldig mange er opptatt av om det er intelligent liv på andre planeter. Noen ganger lurer jeg på det er intelligent liv på denne planeten.

Her er litt breaking news, ganske underkommunisert her hjemme: Barack Obamas spesialrådgiver John Podesta har nylig forlatt posten i Det hvite hus for å slutte seg til Hillary Clinton-kampanjen. Rett før han forlot stillingen tvitret han: «Min største feil i 2014 var at jeg nok en gang ikke hadde klart å avsløre sannheten om UFO-fenomenet.» Slikt tvitrer man jo ikke ubemerket om, særlig ikke når jobben din består å gi gode råd til lederen av den frie verden. En ting var nettets bakgater hvor konspirasjonsteoriene florerer, eksploderte, men også den etablerte presse hev seg over spesialrådgiveren og tidligere chief of staff for Bill Clinton.

De store spørsmålene er: Står verden foran Den Store Avsløringen? Vil myndighetene verden rundt erkjenne at utenomjordisk intelligent liv eksisterer og at vi jevnlig besøkes?

For dette er kjernen i UFO-konspirasjonen: Noen (som oftest den amerikanske regjering, NASA, CIA, Men in Black osv. holder noe skjult (alt fra kunnskap om utenomjordisk eksistens, krasjede UFOer eller intergalaktiske oppdrettsprogram i den hensikt å avle opp en superrase) for noen (den alminnelige borger, egentlig oss alle, men skremmende ofte menn med morsbindinger, søvnproblemer, usunne nettvaner og smalt interessefelt).

Jeg aner ikke om UFO-observasjonene er reelle, om små grønne menn besøker oss i snertne tallerkenformede fartøyer, men det er noe grunnleggende rart her; hvorfor i all verden skulle noen fra andre planeter besøke oss? Vi må anta at de som kommer hit er over gjennomsnittet smarte. Alle som kan krysse en uendelighet av stjernesystemer, må være avanserte hinsides vår fatteevne. Så jeg gjentar; hvorfor kommer de hit? I hele dette uendelige universet, det må da finnes mere fristende reisemål?

Alle disse UFO-observasjonene; er det ikke noe grunnlegge bedrøvelig her, at vi skal være sentrum for all denne oppmerksomheten? Vi er en planet av ustabile villmenn, krigshissere, religiøse gærninger og Hotel Paradise-deltakere. Når vi ikke tar livet av hverandre, prøver vi å ta livet av planeten vi bor på. Hvorfor skulle vi fortjene all denne oppmerksomheten?

Jeg tror ikke vi er alene i dette store universet. Det er en trist og ensom tanke. Om vi jevnlig besøkes, er jeg ikke sikker på. Men vi kan jo håpe at vi er verdt oppmerksomheten. Og at de som kommer hit, finner intelligent liv.

Av Magne Johannessen


 

HRM Group AS
Fornebuveien 1A
Postboks 405, 1327 LYSAKER

E-post:post@hrmgroup.no