Er du en blå pil?

Hva er blå piler?


HRM Group fikk en e-post der det stod følgende:

"Blå eller rød pil

Hei!

 Jeg hadde gleden av å overvære et par foredrag med Per Aakvaag for noen år siden da jeg jobbet i Kvasir.

I min nåværende jobb kunne jeg godt tenkt meg denne type foredrag, da vi sliter litt med den type problemstilling om dagen.

Er dette mulig å få til?

De foredragene han hadde for oss i Kvasir, var helt fantastiske! Både selgere og ledere snakker fremdeles om det inntrykket han skapte og at det hjalp i forhold til å bli mer «company man».

 Med vennlig hilsen

Stein Arne Frammarsvik"


Vi tar en prat med Per Aakvaag om hans brennende engasjement for BLÅ PILER:

- Har du startet valgkampen alt, Per? Hva er det med disse røde og blå pilene som så mange snakker om.

  • Ler. Nei, dette har ikke noe med politikk å gjøre, det har med ønskede og uønskede bedriftskulturer å gjøre. Det handler bl.a. om hvordan ledere og medarbeidere forholder seg til felles målsettinger.

- Vi skjønner altså at medarbeidere kan være både røde og blå; men hva har dette med piler å gjøre: Prøver medarbeiderne å skade hverandre ved å skyte gift-piler på hverandre?

  • Ler. Nei, pilene symboliserer holdninger og atferd hos den enkelte ansatt eller grupper av ansatte.

- Piler peker jo vanligvis mot et mål. Er det mange piler og mange ulike mål? Og peker røde og blå piler i samme retning?

  • Et veldig godt spørsmål. BLÅ PIL har fokus på det som alle BØR ha fokus på, nemlig kundene eller brukerne av våre tjenester, enten vedkommendes kunder er eksterne eller interne. Det betyr at om man bygger en BLÅ PIL kultur, vil alle i organisasjonen ha fokus på sine ”kunder” og være opptatt av å skape gode kundeopplevelser.  

- Til slutt Per; hvor kommer du inn i bildet?  Hva kan du gjøre for at det skal bli flere blå og færre røde piler hos dine kunder?

  • Jeg holder til stadighet foredrag om BLÅ PIL kultur i ulike miljøer og i ulike sammenheng. I Kvasir, for eksempel, holdt jeg gjennom flere år ett eller to litt ulike foredrag, men alltid med fokus på BLÅ PIL kultur. Jeg brenner for dette konseptet og får ofte hyggelige tilbakemeldinger, tilsvarende e-posten over. Det er bare å ta kontakt om dette kan være interessant for din virksomhet!

 


 

HRM Group AS
Fornebuveien 1A
Postboks 405, 1327 LYSAKER

E-post:post@hrmgroup.no