Kan ikke lese denne eposten? Les den i en nettleser...

HRM Group
 
Nyhetsbrev fra HRM Group   Februar 2012

Talent for ledelse

Hvem har det? Har jeg det? Har du det? Har noen hos oss et slikt talent?

Å ha talent for ledelse betyr at man har en spesiell begavelse eller et anlegg for å utøve effektiv ledelse til beste for eiere og ansatte. Denne begavelsen er ikke prisgitt alle å besitte.

Vi har nok av undersøkelser som viser at en god del ledere ikke fungerer godt nok i lederrollen, og at det er mange medarbeidere som ikke trives i jobben, og som ville bidratt mer om de trivdes bedre. Mange oppgir nærmeste leder som en viktig årsak til deres mistrivsel.

Så ja, noen mennesker har dette talentet, andre ikke. Noen egner seg bedre til lederrollen enn andre!

Men hva er kjennetegnene ved en talentfull og effektive leder:

hrm_lesmer_knapp.jpg

 

"Facebook skaper kreative medarbeidere"

- eller er Facebook en alvorlig tidstyv?

Det er nye måter å organisere arbeidet på. De sosiale medier er blitt et mantra. Det hevdes at om du og din virksomhet ikke er til stede på de nye plattformene, er din bedrift en dødsdømt dinosaurus. Er vi der?

Vi leser i Aftenposten at danske arbeidstakere er «dobbelt så flinke» som norske til å bruke Facebook. En undersøkelse viser at begrensninger i tilgangen til denne type nettsteder på arbeidsplassen gir mindre bruk av de sosiale mediene. Tenk det! Vedkommende bak undersøkelsen mener at det er det er vågalt og litt sjokkerende at den økende bruken av sosiale plattformer som arbeidsverktøy akkompagneres av økende skepsis. Det henvises til et studium i Nederland som skal dokumentere at slik bruk fremmer innovative og kreative handlinger blant medarbeiderne. Så vidt vi kan forstå fremkommer svarene ved at forskerne har spurt medarbeiderne selv om egne erfaringer. Hmm… 

 

hrm_lesmer_knapp.jpg

 

Magnes Hjørne

Det er mer mellom himmel og jord enn andre steder.

Særlig i Norge. Det nye året knirker seg i gang og det er ikke måte på hva vi skal utsettes for.  Flere av oss måtte ha samtaleterapi og krisepsykiatri grunnet smørkrisen her før jul. Ikke før var de siste sedativene fordøyd, så braker det løs igjen. Uhyggen brer seg over landet. Vi har både hatt møkkamann og mørkemenn. Vokalisten i Plumbo, Vestfolds lokale Ku Klux Klan avdeling, slang ufint med leppa under Spellemannprisen og helvete var løs.

hrm_lesmer_knapp.jpg

 
    HRM Group AS        
  Sjølystplass 2   Utvikling av organisasjoners humankapital  
  Postboks 313, 0213 OSLO      
         
  E-post:post@hrmgroup.no      

www.hrmgroup.no

Hvis du ikke ønsker å få dette nyhetsbrevet  kan du klikke her