Kan ikke lese denne eposten? Les den i en nettleser...

HRM Group
 
Nyhetsbrev fra HRM Group   September 2011

Konflikter er normalt og uungåelig

Men konflikter kan løses - og stikkordet er kommunikasjon.

Følelser, holdninger og meninger varierer, og privat har man ulike interesser, preferanser og verdier. Ja, det er store personlighetsvariasjoner mellom oss mennesker.

Der mennesker møtes, vil det over tid oppstå uenigheter, og på arbeidsplasser møtes mange mennesker med ulikt ansvar, mål og forventninger til hva de vil og ønsker med jobben sin. Det er lettere å løse en konflikt når man er bevisst egne og andres reaksjonsmønstre. Og ja, det går an å lære hvordan en konflikt utvikler seg, og hva man som leder og kollega kan gjøre for å hindre at en negativ utvikling eskalere.

hrm_lesmer_knapp.jpg

 

Lederindeksen - i møte med hverdagen. 

Hva er erfaringene så langt?

I løpet av 2010 og 2011 har programmet vært kjørt mot mange av våre kunder i SMB-segmentet, og vi har fått presise og informative resultater.  Den mest interessante oppdagelsen var vel at Lederindeksen egner seg så godt for små og mellomstore bedrifter som ikke har egen HR-avdeling eller HR-representant. 

Disse bedriftene får seg ofte en aha-opplevelse i når de ser resultatene av de tiltakene som allerede er gjennomført, og i enda større grad når de ser hvilke tiltak som bør iverksettes. Det viser seg ofte å være et stort sprik i oppfatningen av dette sett fra personalets og fra ledelsens side.

hrm_lesmer_knapp.jpg

 

Magnes Hjørne

Image Not Found.

Overflod

Høsten går over landet, og alt er for lengst for sent og for tidlig, skiver Erling Christie. Sommeren er over, og vi skal ses igjen til neste år. Eller vent litt, kanskje vi ikke gjør det. Er det bare meg, eller fornemmer jeg endetiden nærme seg. Verden går snart konkurs og her hjemme regner det som om Vår Herre planlegger å spyle oss vekk!

Her hjemme har vi for mye vær, det er flomvarsel, jordskredvarsel og det som verre er. Og snart begynner høstjakta. 

 hrm_lesmer_knapp.jpg

 
    HRM Group AS        
  Sjølystplass 2   Utvikling av organisasjoners humankapital  
  Postboks 313, 0213 OSLO      
         
  E-post:post@hrmgroup.no      

www.hrmgroup.no

Hvis du ikke ønsker å få dette nyhetsbrevet  kan du klikke her