Kan ikke lese denne eposten? Les den i en nettleser...

HRM Group
 
Nyhetsbrev fra HRM Group   Mai 2012

Avvikling med selvrespekt

En oppsigelsesprosess er en tøff og alvorlig lederoppgave, som stiller særlige krav til de utøvende ledere, med hensyn til hvordan prosessen skal håndteres.

Juridiske lover og regler overholdes, og i den sammenheng setter Arbeidsmiljøloven klare føringer for hvordan dette skal gjennomføres.

For enkelte kan en oppsigelse være en stor psykisk belastning, og nettopp derfor er gjennomføringsprosessen så viktig.

Per Torvild Aakvaag


hrm_lesmer_knapp.jpg


 

Sjekkhefte-politikk

Statsrådene Lysbakken og Støre har vært i hardt vær på grunn av pengeoverføringer direkte fra departementene til ulike prosjekter. Midlene har gått til aktverdige formål, men statsrådene har hatt for nære sosiale eller partimessige bånd til mottakerne. 

Få stiller spørsmål ved at statsrådene reiser rundt med velfylte lommebøker som kan brukes til ymse gode formål.  Det ser ut til at statsrådene har ganske store midler som kan fordeles utenom tur, søknadsprosesser og budsjetter.

Kanskje på tide å inndra sjekkheftene?                      

hrm_lesmer_knapp.jpg                                                                                      

 

Magnes Hjørne - "Gratulerer med dagen"

Kom mai du skjønne milde. Vi trenger deg nå.

Våren har ikke lagt vekk regnfrakken ennå, og verre skal det bli. Lesere som har fulgt med i denne spalte har ikke kunnet unngått å registrere denne observatørs noe anstrengte forhold til våren.  Det er ikke den barske lukt av bråtebrann, som Andre Bjerke formulerte det, heller ikke de milde atmosfæriske kjærtegn som uroer meg, det er den plutselig allestedsværende lykkefølelse jeg finner skremmende, som vi kollektivt har knasket lykkepiller som det skulle ha vært potetgull. Slike tanker skal en være forsiktig med å ytre. 

hrm_lesmer_knapp.jpg

 

Tina Lundemo - ny konsulent hos HRM Group.

Image Not Found.

Tina Lundemo er samfunnsviter og HR-spesialist. Hun har sin faglige bakgrunn innen pedagogikk og organisasjonssosiologi. I tillegg har hun de senere år oppdatert sin utdanning med spesialisering innen HR og Personal- og arbeidsjuss.

Med erfaring fra servicesektoren, statlig forvaltning og lederstillinger i ulike bransjer, er Tina særlig opptatt av praktisk ledelse på linjenivå. Ledere må gis konkrete verktøy for å håndtere lederoppgavene sine, sier Tina og understreker at enkle grep og teknikker kan gjøre store utslag i ansattes motivasjon, engasjement og deltakelse.

Tina leverer skreddersydde HR-systemer til den enkelte bedrift, temporær eller kontinuerlig HR- eller rekrutteringsbistand samt rådgivning for ledere med personalansvar. Hun holder også foredrag.

Ta kontakt på: tlu@hrmgroup.no

 

 
    HRM Group AS        
  Sjølystplass 2   Utvikling av organisasjoners humankapital  
  Postboks 313, 0213 OSLO      
         
  E-post:post@hrmgroup.no      

www.hrmgroup.no

Hvis du ikke ønsker å få dette nyhetsbrevet  kan du klikke her