Kan ikke lese denne eposten? Les den i en nettleser...

HRM Group
 
Nyhetsbrev fra HRM Group   Påske 2012

God påske til alle

Påsken 2012 står for døren – ja tenk det, ikke lenge siden påsken 2011, tiden går. HRM Group ønsker alle, både kunder, leverandører, samarbeidspartnere, familie og venner en riktig god påske. HRM Group står klar til å bistå alle som føler behov for assistanse innen de fagområder vi behersker.  

Uansett hvordan høytiden skal feires, håper vi i HRM Group at alle får noen fine og velfortjente feriedager, at ”batteriene” lades og at vi alle er klare til å jobbe videre over påske. 

Vi presenterer som alltid litt faglig påfyll, Magnes Hjørne om påskefeiring og litt nytt om oss selv.

Vi mottar gjerne dine meninger og tanker om vårt Nyhetsbrev. Send dine kommentarer til post@hrmgroup.no   

God påske til alle.

Bjørn, Finn, Magne, Håkon, Per Kristian, Stein-Erik og Per Torvild.

 

Hva er ledelse og hva er god lederutvikling?

 

Ledelse er alt annet enn teori. Likevel – det finnes mange teorier om ledelse. Muligens er det et paradoks, men nettopp fordi ledelse ikke er teori, finnes det mye teori om ledelse.

God ledelse vil aldri kunne forklares ved hjelp av teori. God ledelse er et resultat av ferdigheter, og ferdigheter tilegnes best gjennom bevisstgjøring og ferdighetstrening.

Når man leser bøker fra toppidrettsutøvere som oppsummerer sine karrierer, kan man bli både imponert og inspirert. Men for å få en tilsvarende suksess innen ledelse, må man lære seg hvordan de fikk det til. Man må lære ferdighetene, hvordan de tenkte og handlet.

De som er gode i en aktivitet, det være seg idrett eller ledelse, har kommet dit ved ferdighetstrening, ikke ved teoriforståelse. I alle fall ikke av teoriforståelse alene. 

 

hrm_lesmer_knapp.jpg

 

Nytt om HRM Group

1) Det er veldig hyggelig å kunne fortelle at vår konsulent Magne Johannessen - ”Magnes Hjørne”-  er i gang med en PhD i Social Sciences, ved Tilburg University, Nederland.

Magne skal forske på hvordan organisatorisk kunnskap og kreativitet utvikler seg i organisasjonene, og om det tradisjonelle systemperspektivet på organisasjonsteori er godt nok egnet til å forstå immaterielle ressurser som nettopp kunnskap og kreativitet.

Han vil gjennom denne prosessen bli en av få spesialister innen dette fagområde i Norge og vi er trygge på at denne spisskompetansen vil øke Magnes attraktivitet i markedet. Vi ønsker han lykke til og er overbevist om at mange av våre kunder vil kunne dra nytte av hans kunnskap.

2) Vi ønsker Håkon Formo-Berntsen velkommen som ny rådgiver i HRM Group.

Håkon er sosionom og samfunnsviter, og han har en særlig kompetanse knyttet til utvikling av sosialt og kulturelt samspill i organisasjoner.Han har lang erfaring fra en-til-en samtaler, som rådgiver og mentor. Han har holdt en lang rekke foredrag og vært svært aktiv som faglitterær skribent.

Håkons kunnskap og brede erfaring vil gjøre ham til en verdifull støttespiller for våre forbindelser fremover. Ta gjerne kontakt på hfb@hrmgroup.no eller 906 23 313.

 

Magnes Hjørne

Påskemorgen slukker sorgen.  Har vi tid til å vente?

 Snøen forsvinner, ligningen kommer og Altinn krasjer. Det er med andre ord snart vår, og med våren følger det kollektiv lykkerus. Det virker som hele nasjonen er feilmedisinert på lykkepiller. Folk du knapp kjenner skal nå utveksle observasjoner om vær og vind og temperaturer. Det er som å leve i en konstant værmelding. Men før det blir ordentlig vår, skal vi ha påske.

hrm_lesmer_knapp.jpg

 

 

hrm_lesmer_knapp.jpg  Ønsker du å lese mer? Her finner du våre tidligere artikler!

 
    HRM Group AS        
  Sjølystplass 2   Utvikling av organisasjoners humankapital  
  Postboks 313, 0213 OSLO      
         
  E-post:post@hrmgroup.no      

www.hrmgroup.no

Hvis du ikke ønsker å få dette nyhetsbrevet  kan du klikke her