Kan ikke lese denne eposten? Les den i en nettleser...

HRM Group
 
Nyhetsbrev fra HRM Group   Sommerbrev 2015

Viktigere å utvikle enn å avvikle ledere

Professor Linda Lai ved BI tok nylig opp problemet med å bli kvitt dårlige ledere:

Nesten en tredjedel av alle virksomhetene har under 10 ansatte. Det betyr at de fleste ledere har flere roller. Mange har ansvar for produktutvikling, markedsføring, salg, økonomi, HMS og HR, samtidig som de utøver sin lederrolle.

Da må vi leve med at det er mange dårlige ledere der ute. Når det ofte står dårlig til, kan det skyldes at lederen ofte ser på lederoppgavene kun som en ekstra belastning.
Derfor skal vi være mer opptatt av hvordan lederne generelt kan bli bedre enn hvordan vi kan bli kvitt dem. Det gjelder for så vidt også den halvannen prosenten som leder bedrifter med mer enn 50 ansatte.

hrm_lesmer_knapp.jpg

 

HR-kunnskaper på nett

Å ha tilgang til nyttig informasjon og kompetente personer som kan bistå deg ved behov, er en verdi for de fleste. 

HRM Group er i ferd med å tilby slik støtte gjennom en portal som skal hete Easy Management. Det første fagområde vi publiserer er HR, men siden følger flere fagområder, som salgsledelse, prosjektledelse, styrearbeid og kvalitetssikring.

HR på Nett vil hjelpe deg med detaljkunnskap og to-veis veiledning og støtte, og gi deg faglig forståelse innen ulike områder av HR-faget.

hrm_lesmer_knapp.jpg 

 

Magnes Hjørne

Griller i hodet

Mai kom og gikk, og det var like greit. Mai måned var hverken særlig skjønn eller særlig mild. Ingenting er viktigere enn sommerværet i Norge. Syriaflyktninger, regjeringskrise eller skattepenger er uvesentligheter i forhold til bekymringen om sommerværet. 

Fjorårets tropesommer var det store unntaket, værgudenes grusomme pek mot oss som lever her i den polare utkant, Ultima Thule, som gamle sjøfarere sa. I noen feberhete uker opplevde vi tilværelsen slik den kunne være, fri for polvotter og ullgensere. Men det er håp i hengende snøre og stigende temperaturer. Når sommeren kommer endrer vi nordmenn identitet og atferd. 

Det aller viktigste er at endelig kan grillsesongen starte. 

hrm_lesmer_knapp.jpg

 
    HRM Group AS        
  Sjølystplass 2   Utvikling av organisasjoners humankapital  
  Postboks 313, 0213 OSLO      
         
  E-post:post@hrmgroup.no      

www.hrmgroup.no

Hvis du ikke ønsker å få dette nyhetsbrevet  kan du klikke her